Keki için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya(42 gr)
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz kremşanti
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin.
- Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin.
- Kabaran hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Bu esnada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin.
- Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın.
- Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla ya da krema torbasıyla doldurun.
- Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpin.
- Üsteki parçayı pudra şekeri yerine çikolata sosuna da batırabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder