DONDURMA FRİGO TARİFİ

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 125 gr bitkisel margarin
  • 1 paket vanilya
  • ½ su bardağı çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı
  • Tozşeker, pirinç unu, vanilya, un ve kakaoyu derin bir karıştırma kabında karıştırın.   Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edip teflon bir tencereye aktardıktan sonra, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 2- 3 dakika daha karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Sıcakken margarin ve fındığı da ekleyip tahta bir kaşıkla çabuk çabuk karıştırarak malzemeleri birbirine yedirin. Malzemeleri mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpmak yeterli olacaktır.
  • Ilınması için bekleyin ve kek kalıbına temiz bir buzdolabı poşeti veya sterç film yayararak karışımı kalıba aktarın. Tek kişilik çubuk dondurma kalıpları da kullanılabilir.
  • Buzdolabının derin dondurucusunda 1 gece bekletin. Servise sunmadan önce kalıbı servis tabağına ters çevirip üzerindeki naylonu çıkarın. Isterseniz, üzerine kakaolu bisküvi parçaları serpiştirip dilimleyerek servise sunun. 

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri