- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- 1 patates
- 125 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı anason
Harcı için
- Yarım demet maydanoz
- 100 gr beyaz peynir
- 100 gr lor peyniri
- 6 dilim dana jambon
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
- Patatesi haşlayıp püre haline gelinceye kadar ezin.
- Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
- Tuz ve kabartma tozunu ekleyip harmanlayın.
- Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt ve patates püresini ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
- İç malzeme için, maydanozu temizleyip kıyın.
- Jambonu doğrayıp bir kaseye alın.
- Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, lor peyniri ve pul biberi ekleyip karıştırın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça kopartın.
- Un serpilmiş tezgahın üzerine alın.
- Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
- Ortasına iç malzemeyi yerleştirin.
- Yufkanın her iki tarafından tutup silindir şeklinde yuvarlayın.
- Ay şekline getirip uçlarını elinizle sivriltin.
- Kalan hamuru malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp anason tohumu serpiştirin.
- 200 dereceli fırında pişirin.
- Ilık servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder