- 250 gram kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 3 tane patates
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı galeta unu
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- yeteri kadar tuz
- yeteri kadar kimyon
- yeteri kadar kekik
- yeteri kadar karabiber
Üzeri İçin: kaşar peynir
Hazırlanışı
- Karıştırma kabına kıymayı koyun.
- Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.
- 1 tane yumurtayı kırıp, 1/2 çay bardağı galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ilave edip, yoğurun.
- Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın.
- Başparmağınızı suyla ıslatıp, köftelerin içini çukurlaştırın.
- Çanak şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Diğer tarafta 3 tane patatesin kabuğunu soyup, haşlayın.
- Haşladıktan sonra suyunu süzüp, içine 1/2 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve 1/2 çay bardağı süt ilave edip, iyice ezip, püre haline getirin.
- Fırında pişen köftelerin içini püre ile doldurup, üzerine rendelenmiş yada küçük dilimler halinde kesilmiş kaşar
peynir koyun. - Tekrar fırına verip, kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
- İsteğe göre salçalı su yapıp, fırın kabına dökerek, püreli köfteleri koyup, fırında pişirebilirsiniz.
- Piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder