PÜRELİ ÇANAK KÖFTE TARİFİ

Malzemeler 

  • 250 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 3 tane patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı galeta unu
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • yeteri kadar tuz
  • yeteri kadar kimyon
  • yeteri kadar kekik
  • yeteri kadar karabiber

Üzeri İçin: kaşar peynir
Hazırlanışı

  • Karıştırma kabına kıymayı koyun.
  • Üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.
  • 1 tane yumurtayı kırıp, 1/2 çay bardağı galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kekiği ilave edip, yoğurun.
  • Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın.
  • Başparmağınızı suyla ıslatıp, köftelerin içini çukurlaştırın.
  • Çanak şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Diğer tarafta 3 tane patatesin kabuğunu soyup, haşlayın.
  • Haşladıktan sonra suyunu süzüp, içine 1/2 yemek kaşığı tereyağı, tuz ve 1/2 çay bardağı süt ilave edip, iyice ezip, püre haline getirin.
  • Fırında pişen köftelerin içini püre ile doldurup, üzerine rendelenmiş yada küçük dilimler halinde kesilmiş kaşar
    peynir koyun.
  • Tekrar fırına verip, kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
  • İsteğe göre salçalı su yapıp, fırın kabına dökerek, püreli köfteleri koyup, fırında pişirebilirsiniz.
  • Piştikten sonra fırından çıkartıp, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)








Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri