- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (ihtiyaca göre yarım bardak daha kullanabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- yarım tatlı kaşığı tuz
İçi İçin
- beyaz peynir ve maydanoz
- Hamuru açmak için
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
Üzeri için 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Hazırlanışı
- Yumurta, sıvıyağ, süt, sirke, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Yaptığınız hamuru 12 bezeye bölün üzerine temiz bir bez örtün 40 dakika dinlendirin
- Unu ve nişastayı karıştırın Dinlenmiş 12 bezeleyi nişatalı un serperek merdane yardımıyla tatlı tabağı kadar açın aralarına nişastalı un serpin ve üst üste koyun, en üstteki bezeyi fazla unlamayın.
- Tatlı tabağı kadar açtığınız bezelerin hepsini önce elinizle hafif hafif bastırarak açın sonrada merdane ve oklava yardımıyla büyük bir yufka yapın
- Açtığınız yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca bir rulo yapın
- Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve merdaneyle çay tabağı kadar açın. İçine maydanozlu peynir karışımını koyup midye gibi kapatın kenar kısımlarını iyice bastırın, Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
- Midye Böreğin üzerine fırçayla sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder