MİDYE BÖREK TARİFİ (el açması)

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık  süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un (ihtiyaca göre yarım bardak daha kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • yarım tatlı kaşığı tuz

İçi İçin 

  • beyaz peynir ve maydanoz
  • Hamuru açmak  için 
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta

Üzeri için  1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
Hazırlanışı 

  • Yumurta, sıvıyağ, süt, sirke, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın unu yavaş yavaş ekleyin kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
  • Yaptığınız hamuru 12 bezeye bölün üzerine temiz bir  bez örtün 40  dakika dinlendirin
  • Unu ve nişastayı karıştırın Dinlenmiş 12 bezeleyi  nişatalı un serperek merdane yardımıyla   tatlı tabağı kadar açın aralarına nişastalı un serpin ve üst üste koyun, en üstteki bezeyi fazla unlamayın.
  • Tatlı tabağı kadar açtığınız  bezelerin hepsini önce elinizle hafif hafif bastırarak açın sonrada merdane ve oklava yardımıyla büyük bir yufka yapın
  • Açtığınız yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca bir rulo yapın
  • Ruloyu 2 parmak kalınlığında kesin ve merdaneyle çay tabağı kadar açın. İçine maydanozlu  peynir karışımını koyup midye gibi kapatın kenar kısımlarını iyice bastırın, Fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
  • Midye Böreğin üzerine fırçayla sıvıyağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın

Afiyet Olsun :)





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri