- 1 tane iceberg marul
- 1 küçük kase mini soğan turşusu[konserve]
- 1 küçük kase doğranmış kornişon turşu
- 1\2 demet maydanoz
- 1\2 demet nane
- 1 tane kırmızı biber
- 1\2 demet dereotu
- 6 dal yeşil soğan
- 1 büyük kase haşlanmış doğranmış tavuk göğsü
- tuz,karabiber,kırmızı pul biber
SOSU
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Tavuğu iyice yıkayıp,bir soğan,biraz tuz ve biraz maydanoz koyduğunuz suda iyice haşlayıp,süzün.Ve küp küp doğrayın.
- Nane ,maydanoz,yeşil soğan ve marulu ince ince kıyın.
- Kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın.
- Sos malzemelerinizi iyice karıştırarak ,sosunuzu hazırlayın.
- Yeşillikler,kırmızı biber,soğan turşusu ,doğranmış kornişon ve tavukarınızı genişce bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız salatayı servis tabğınıza koyun ve sosunuzu kaşık kaşık üzerine döküp servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder