- 4 adet tavuk göğüs eti (bonfile eti de kullanabilirsiniz)
- 4 adet taze yeşil soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı bitkisel margarin veya 2 çay kaşığı tereyağı
- 3 çay kalığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- ½ demet kıvırcık marul
- ½ demet maydanoz
- 2 adet orta boy domates
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet kesmeşeker
Yapılışı
- Hamuru hazırlamak için, derin bir yoğurma kabına sütü ılıtıp maya ve şekeri dökün. Karıştırıp 1 dakika bekleyin ve üzerine, yoğurt, sıvı yağ, un ve tuz ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Mayalanması için 20 dakika bekletin.
- Dinlenen ve kabaran hamuru 8 eşit parçaya bölün. Her birini bir pasta tabağı büyüklüğünde açın. Sacın veya teflon tavanın üzerinde iki taraflı pişirip pideleri sertleşmemesi için bir örtüye sararak bekletin.
- İç harcı hazırlamak için, tavuk göğsünü uzunlamasına parmak şeklinde doğrayın. Tavada yağı kızdırıp, tavukları 7-8 dakika kadar kavurun.
- Üzerine ince kıyılmış taze soğanı, incecik doğranmış yeşil biberi ekleyip, 4-5 dakika daha kavurun. Son olarak, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirip, ocaktan alın.
- Tavuklu karışıma, incecik kıyılmış kıvırcık yapraklarını, incecik doğranmış maydanozu ve tavla zarı doğranmış domatesi, hazırladığınız tavuklu karışıma ekleyip, sonra da bu harcı, pidelerin içine eşit miktarda paylaştırın. Pideyi dürüm şeklinde sararak servise sunun.
Not: Bu dürümü hazır dürüm ekmeği, lavaş ye da pideyle yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder