Malzemeler:
- 4 adet yufka.
İçi İçin:
- 4 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
- 2 adet yumurta,
- 200 gr tereyağı (eritilmiş),
- 1/2 kalıp beyaz peynir,
- 1 çay bardağı süt,
- 4 çorba kaşığı yoğurt,
- 1/2 demet dereotu(isteğe göre),
- Tuz,
- Kırmızı pul biber,
- Karabiber.
Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı.
Hazırlanışı
- Beyaz peyniri ezelim. Bir kabın içine yumurtaları, sütü, yoğurdu, tereyağını koyalım ve iyice çırpalım. İçine patatesleri, beyaz peyniri, baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
- Düz bir zemin üzerine birinci yufkayı serelim ve her yerine hazırladığımız harçtan sürüp, ikinci yufkayı üzerine serelim.(yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım)
- Daha sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo şeklinde sarıp, ortadan ikiye keselim. Üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim. Sonra 1 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Böreklerimizi önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder