Malzemeler:
- 500 gr. kuzu eti
- 5 patlıcan
- 1 çorba k. domates salçası
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- Çeri domates
- 2 yeşil biber
Hazırlanışı
- Soğanları ve sarımsakları doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kuşbaşını ilave ediyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Domates salçasını ekliyoruz. Kavurduktan sonra sıcak su veriyoruz.
- Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. İsteğe göre defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına ince dilimliyoruz.
- Izgara tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Patlıcan dilimlerini çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Tezgaha üstüste iki taneyi artı şeklinde koyuyoruz. Ortalarına etli harçtan, suyunu süzerek koyuyoruz. Uçlarını katlayarak yukarda birleştiriyoruz.
- Yarım kesilmiş çeri ve biber parçasını kürdana geçiriyoruz, patlıcanların ortasına batırıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder