İSLİM KEBABI TARİFİ

Malzemeler:     

  • 500 gr. kuzu eti
  • 5 patlıcan
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • Çeri domates
  • 2 yeşil biber
Hazırlanışı
  • Soğanları ve sarımsakları doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kuşbaşını ilave ediyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Domates salçasını ekliyoruz. Kavurduktan sonra sıcak su veriyoruz.
  • Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. İsteğe göre defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına ince dilimliyoruz.
  • Izgara tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Patlıcan dilimlerini çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Tezgaha üstüste iki taneyi artı şeklinde koyuyoruz. Ortalarına etli harçtan, suyunu süzerek koyuyoruz. Uçlarını katlayarak yukarda birleştiriyoruz.
  • Yarım kesilmiş çeri ve biber parçasını kürdana geçiriyoruz, patlıcanların ortasına batırıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri