Malzemeler:
- 2 parça dikdörtgen milföy hamuru
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 patates
- 3 taze soğan
- 1 havuç
- Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Patates ve havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanları uzun doğrayın ve hepsini zeytinyağında soteleyerek soğumaya bırakın. Bezelye, tuz ve karabiberi ilave edin. Milföy hamurlarını 15 dakika oda ısısında bekletin.
- Hamurun ilk katını un serpilmiş tezgahta hafifçe açın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Sebzeli harcı üzerine yayıp diğer katı da incelterek üzerine kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın.
- Bıçakla aralıklı kesikler oluşturup üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder