Malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 500 gr parça kuzu eti
- 3 su bardağı su veya et suyu
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı karışık baharat
- (Karanfil~kakule~tarçın~karabiber)
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Et, su ve çok az miktarda tuzu tencereye alıp kaynatın (Üzerinde biriken köpükleri mutlaka alın).
- Tereyağını başka bir tencerede eritin. Etleri, antep fıstıklarını ekleyip hafifçe kavurun. Pirinci ve üzümleri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
- Su veya et suyu, baharatlar ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ocağı kısın. Kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayıncaya kadar pişirin. 20 dakika demlendirin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder