LEBENİYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:    

  • 250-300 gr kuzu gerdan
  • 400 gr yoğurt
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 1 ad defne yaprağı
  • 1 yumurta
  • Tuz ve çekme karabiber
  • Kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
  • Nohudu 1 gece önceden ıslatın. Haşlanması için ocağa koyun.
  • Gerdanları üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup ocağa alın. 1 küçük bütün soğana 1 ad. defne yaprağı saplayın ve gerdan suyunun içerisine atın.
  • Gerdanlar iyice haşlandığında gerdanları ve soğanı içinden alın. Soğanı atın, gerdanları kemiğinde ayıklayıp küçük parçalara ayırın. Suyu dökmeyin.
  • Pirinci yıkayıp ılık suyla ıslatın. Yoğurdunuzu çırpın et suyu ılınınca 2 su bardağı yoğurda ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Çorba tenceresine yoğurtlu suyu, haşlanmış nohutları(iyice haşlanmış olmalı), pirinçleri ve ayıklanmış gerdan etlerini ekleyin.
  • Kısık-orta arası bir ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtayı çırpın, çorbanın suyundan yumurtaya azar azar ekleyerek ısı dengesini sağlayın. Yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • 5 dakika sonra altını kapatıp tuz ve karabiberini ilave edin. Tuz kaynayan yemeklerde açığa çıkmaz, ocak üzerinde ne kadar tuz atarsanız atın çoğunlukla size az gelir. Karabiber de erken atılırsa çorbanızın rengini karartabilir.
  • Tereyağını kızdırın üzerine naneleri ilave edin.
  • Çorbanızı servis ederken üzerine naneli tereyağı dökün.

Not: Yoğurtlu çorbalarda yüksek ısı yoğurdun kesilmesini sağlar. Bu sebeple karıştırmalı ve ısı dengesine dikkat etmelisiniz. Çorba içerisinde beyaz noktacıklar oluşursa bu kesildiği anlamını taşır. Ama çorbanız yine de içilebilir. Çorbanıza kıvam veren yumurta ve pirincin içerisinde ki nişastadır.
Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri