TAVUK BÜRYAN TARİFİ

Malzemeler:   

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 6 parça tavuk but
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 125 gr. tereyağı
  • 3.5 su bardağı tavuk suyu (yetmezse sıcak su ilave edilebilir)
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  • Pirinçleri iyice yıkayıp,sıcak su ile ıslayın. Tavuk butları haşlayın.Soğanı ince doğrayıp, tereyağında soteleyin.
  • Önce salçayı sonra naneyi ve pirinci ekleyip kavurun.Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve fırın kabına alın.Üzerine Sıcak su gezdirip, tavukları yerleştirin.
  • 200 derece fırında tavuklar kızarıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Piştikten sonra fırında biraz dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri