Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 6 parça tavuk but
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı salça
- 125 gr. tereyağı
- 3.5 su bardağı tavuk suyu (yetmezse sıcak su ilave edilebilir)
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Pirinçleri iyice yıkayıp,sıcak su ile ıslayın. Tavuk butları haşlayın.Soğanı ince doğrayıp, tereyağında soteleyin.
- Önce salçayı sonra naneyi ve pirinci ekleyip kavurun.Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve fırın kabına alın.Üzerine Sıcak su gezdirip, tavukları yerleştirin.
- 200 derece fırında tavuklar kızarıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Piştikten sonra fırında biraz dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder