KİRAZLI SAKIZLI MUHALLEBİ

Malzemeler:    

  • 1 su bardağı bütün kiraz
  • 4 yemek kaşığı un (20g)
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası (20g)
  • 3 çay bardağı süt (300ml)
  • ½ paket şekerli vanilin
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 3 çay bardağı toz şeker (270g)
  • 2 çay kaşığı sakız
  • 2 çay bardağı su
Kiraz sosu için:
  • 1 su bardağı ayıklanmış dilimlenmiş kiraz
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker (12g)
  • ½ limon suyu
Üzeri için : Pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrimeye başlayın.
  • Bir karıştırma kabında su, un ve buğday nişastasını karıştırıp, sos tenceresine ilave edin.
  • Ateşi kısıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
  • Rondo yardımı ile ayıklanmış dilimlenmiş kirazlar, esmer şeker ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin.
  • Kup bardaklarının dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi ve en üste bütün kirazları ekleyip buzdolabında soğutun.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri