Malzemeler:
- 1 su bardağı bütün kiraz
- 4 yemek kaşığı un (20g)
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası (20g)
- 3 çay bardağı süt (300ml)
- ½ paket şekerli vanilin
- 2 yumurtanın sarısı
- 3 çay bardağı toz şeker (270g)
- 2 çay kaşığı sakız
- 2 çay bardağı su
Kiraz sosu için:
- 1 su bardağı ayıklanmış dilimlenmiş kiraz
- 1 yemek kaşığı esmer şeker (12g)
- ½ limon suyu
Üzeri için : Pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Bir sos tenceresinde orta ateşte yumurta sarıları ve şekeri, çırpma teli ile karıştırarak pişrimeye başlayın.
- Bir karıştırma kabında su, un ve buğday nişastasını karıştırıp, sos tenceresine ilave edin.
- Ateşi kısıp, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan almadan 1-2 dakika önce ezip toz haline getirdiğiniz sakız ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın.
- Muhallebiyi ocaktan alıp oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
- Rondo yardımı ile ayıklanmış dilimlenmiş kirazlar, esmer şeker ve limon suyunu 1-2 dakika çekerek sos haline getirin.
- Kup bardaklarının dibine sosları, üzerine sakızlı muhallebiyi ve en üste bütün kirazları ekleyip buzdolabında soğutun.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirerek soğuk servis edin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder