Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet soğan
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
Üzerine: Nane
Hazırlanışı
- Ayıklanmış mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın.
- Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
- Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder