MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler  

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek   
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
Üzerine: Nane
Hazırlanışı 
  • Ayıklanmış mercimek, kabuğu soyulmuş patates, havuç ve soğanı bir tencereye alın. Üzerine su ve et suyu ekleyerek haşlayın. Daha sonra tümünü robottan geçirin ve tekrar tencereye alın. 
  • Bir tavada tereyağı ile unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya katıp bir taşım daha kaynatın.
  • Tuzunu ayarlayın. Üzerine nane serpin ve sıcak olarak servis yapın

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri