PATLICAN KEBABI YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler     

  • 500 gr. kuşbaşı koyun eti
  • 6 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı 
  • Bir tencereye ince doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş kuşbaşı et ve iki kaşık yağ konur, ara sıra karıştırılarak kavrulur. Üzerine sulandırılmış salça ve tuz konur, kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Patlıcanların kabukları alacalı soyulur, 3 cm. uzunluğunda doğranarak üzerlerine tuz ekilir, elle ovulur, 10-15 dakika bekletilir, yıkanır, kurulanır, ayçiçek yağında kızartılır.
  • Uygun büyüklükte bir tepsinin kenarlarına patlıcanlar yerleştirilir, ortasına et, suyu ile birlikte konur, üzeri dilimler halinde domates ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süslenir.
  • 10-15 dakika fırında pişirilir, üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri