Malzemeler
- 500 gr. kuşbaşı koyun eti
- 6 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 kaşık yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı su
- 1/2 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
- Bir tencereye ince doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş kuşbaşı et ve iki kaşık yağ konur, ara sıra karıştırılarak kavrulur. Üzerine sulandırılmış salça ve tuz konur, kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Patlıcanların kabukları alacalı soyulur, 3 cm. uzunluğunda doğranarak üzerlerine tuz ekilir, elle ovulur, 10-15 dakika bekletilir, yıkanır, kurulanır, ayçiçek yağında kızartılır.
- Uygun büyüklükte bir tepsinin kenarlarına patlıcanlar yerleştirilir, ortasına et, suyu ile birlikte konur, üzeri dilimler halinde domates ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süslenir.
- 10-15 dakika fırında pişirilir, üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder