Malzemeler:
- 2 ½ su bardağı buğday unu (250g)
- 1 paket hamur kabartma tozu
- ½ çay bardağı yoğurt (50g)
- 1 yumurta
- ½ su bardağı irmik (70g)
- 7 yemek kaşığı margarin (125g)
- 1 çay bardağı sıvıyağ (100ml)
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
Şurup için
- 4 su bardağı şeker (700g)
- 3 su bardağı su (600ml)
- 2 çay kaşığı limon suyu
Servis için
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (100ml) (krem şanti için)
- 1 paket çikolatalı sos
- 2 ½ su bardağı süt (500ml) (sos için)
Hazırlanışı
- Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
- Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
- Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın. İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
- 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
- Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
- Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder