KALBURABASTI TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 ½ su bardağı buğday unu (250g)     
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • ½ çay bardağı yoğurt (50g)
  • 1 yumurta
  • ½ su bardağı irmik (70g)
  • 7 yemek kaşığı margarin (125g)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (100ml)
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
Şurup için
  • 4 su bardağı şeker (700g)
  • 3 su bardağı su (600ml)
  • 2 çay kaşığı limon suyu
Servis için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (100ml) (krem şanti için)
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 2 ½ su bardağı süt (500ml) (sos için)
Hazırlanışı
  • Fırınınızı önceden 180°C ayarlayıp ısıtın.
  • Un ve hamur kabartma tozunu eleyerek karıştırma kabına aktarın ve üzerine margarini ekleyin.
  • Parmak uçlarınızla ovalayarak margarin eriyip karışım kum kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Üzerine ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip 7-8 dakika yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kalburun orta irilikteki kısmına bastırarak açın. İçerisine ceviz koyup hamurları kapatın.
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında, 35-45 dakika hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatıp, 5 dakika daha şurup kıvamına gelene kadar pişirin.
  • 1-2 dakika soğutup, soğuk kalbura bastıların üzerine dökün.
  • Kalbura bastı hamurlarını çevirerek şuruba bulayın ve şurubunu çekince soğuk servis edin.
  • Arzuya göre üzerinde soğuk krem şanti ve çikolatalı sos ilavesi ile lezzeti arttırabilir, farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri