Malzemeler
- 16 adet kuru incir
- 16 adet ceviz içi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- Taze kaymak
Yapılışı
İncirleri 10-15 dakika kadar ılık suda bekletip yumuşamalarını sağlayın.Yumuşayan incirlerin başlarını kesin ve o kısımdan ceviz sığacak kadar açın. İncirlerin içine birer adet ceviz içi yerleştirerek kapatın.
Cevizle doldurduğunuz incirleri küçük bir tavanın içine başları yukarı gelecek şekilde dizin. Son olarak üzerlerine şeker ilave edin ve ardından suyu gezdirin.
Kısık ateşte, şerbeti orta koyuluğa ulaşana kadar ağzı kapalı olarak pişirin. Soğuyunca taze kaymakla birlikte servis edin.
Not:Tavanıza daha fazla veya daha az incir sığıyorsa, aynı şekilde 1′e 1 oranında şeker ve su ile tarifi uygulayabilirsiniz. İncirler başları rahat açılabilecek kadar yumuşak ise suda bekletmeye gerek yok.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder