Hamur malzemeleri
- 3 çorba kaşığı (tepeleme) tereyağı
- Bir buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2 çorba kaşığı soğuk (buz gibi) su
İç malzemeleri:
- Yarım kg ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 50 gram beyaz peynir
- 100 gram krema
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Hamur için; küçük doğranmış tereyağını unla birlikte bir kaba alıp, elinizle ufalayın. Üzerine tuz, 1 çorba kaşığı sirke ve 2 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edip, hamuru yoğurun.
- Kiş hamurunu, küçük tart kalıplarına kenarlarını kaplayacak şekilde pay ederek yerleştirin. Kalıpları fırın tepsisine dizin.
- İçi için; temizlenmiş ve yıkanmış ıspanağı incecik kıyın. İnce doğranmış soğan ve 2 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte ıspanağı kavurun. Ispanaklar yumuşayınca ocaktan alın.
- İçine peynir, krema, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kalıptaki kiş hamurlarının ortasına, ıspanaklı harcı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkarır çıkarmaz, ıspanaklı kişi kalıplardan ayırın. Servis tabağına alın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder