MAKLUBE YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler      


  • 300 gr kuzu kuşbaşı et
  • 3 orta boy patlıcan
  • 1 büyük domates
  • 1 büyük soğan
  • 3~4 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2+¼ su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı (200 ml) riviera zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
  • Yarım su bardağı zeytinyağını tencereye alın. Isınınca etleri ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
  • Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin, sivri biberleri temizleyip jülyen doğrayın. Soğanları, sarımsağı ve biberleri tencereye ilave edin ve 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
  • Domatesin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Domatesi de tencereye ekleyip suyunu çekene kadar beraberce pişirin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin ve tencereyi ateş üzerinden alın.
  • Patlıcanları alacalı soyun, küçük parmak inceliğinde ve boyunda jülyen olarak doğrayın. Patlıcanları ayrı bir kapta kalan yağ ile hafifçe kızartın; yağlarını süzüp etlerin üzerine dizin.
  • Pirinci bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuz ilave edin ve 15 dakika dinlendirin. İyice yıkayıp süzdükten sonra etli patlıcanların üzerine ekleyin.
  • 1.5 bardak sıcak su ilave edip tuzunu ve karabiberini serpin. Pirinçler suyunu çekip göz göz olunca ateşi kapatın. Tencerenin ağzına bir bez veya kağıt havlu kapatarak 10-15 dakika demlendirin.
  • Geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri