Malzemeler
- 300 gr kuzu kuşbaşı et
- 3 orta boy patlıcan
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 3~4 diş sarımsak
- 2 sivri biber
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2+¼ su bardağı ılık su
- 1 su bardağı (200 ml) riviera zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Yarım su bardağı zeytinyağını tencereye alın. Isınınca etleri ekleyin. 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
- Soğanı küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince dilimleyin, sivri biberleri temizleyip jülyen doğrayın. Soğanları, sarımsağı ve biberleri tencereye ilave edin ve 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
- Domatesin kabuklarını soyun, küp küp doğrayın. Domatesi de tencereye ekleyip suyunu çekene kadar beraberce pişirin. Üzerine bir miktar tuz serpiştirin ve tencereyi ateş üzerinden alın.
- Patlıcanları alacalı soyun, küçük parmak inceliğinde ve boyunda jülyen olarak doğrayın. Patlıcanları ayrı bir kapta kalan yağ ile hafifçe kızartın; yağlarını süzüp etlerin üzerine dizin.
- Pirinci bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, tuz ilave edin ve 15 dakika dinlendirin. İyice yıkayıp süzdükten sonra etli patlıcanların üzerine ekleyin.
- 1.5 bardak sıcak su ilave edip tuzunu ve karabiberini serpin. Pirinçler suyunu çekip göz göz olunca ateşi kapatın. Tencerenin ağzına bir bez veya kağıt havlu kapatarak 10-15 dakika demlendirin.
- Geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder