GÜLLAÇ TARİFİ

Malzemeler       

  • 1 kutu güllaç yaprağı
  • 3 litre süt
  • 1 kg toz şeker
  • İsteğe göre ceviz, badem, fıstık, fındık
  • Yine isteğe göre gül suyu
Hazırlanışı
  • 3 litre süt, 1 kg şeker ile kaynatılıp ılık vaziyete getirildikten sonra, tepsiye konan her güllaç yaprağının parlak tarafı üzerine kepçe ile ılık süt gezdirilir.
  • Güllaç yaprakları bittiğinde kalan süt güllaçların üzerine dökülür. Buzdolabı veya serin bir yerde yarım saat bekletin.
  • Daha sonra üzerine dövülmüş ceviz, badem, fıstık, fındık ve arzuya göre gül suyu ilavesiyle servis yapılır.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri