Malzemeler
- 1 demet kuzukulağı otu
- 2 çay kaşığı un
- 1 çay bardağı kavrulmuş badem
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı krema
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Zeytinyağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar pembeleşince unu ilave edip kavurmaya devam edin.
- Tavuk suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyip unun topaklanmasını önlemek için çırpma teli ile karıştırın.
- İnce doğradığınız kuzukulağını ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 10 dakika kaynamaya bırakın.
- Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip blender’dan geçirin. 1-2 dakika daha kaynatıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder