BADEMLİ KUZUKULAĞI ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler         

  • 1 demet kuzukulağı otu
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 çay bardağı kavrulmuş badem
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı 
  • Zeytinyağını tencerede ısıtın. İnce doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edin. Soğanlar pembeleşince unu ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Tavuk suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyip unun topaklanmasını önlemek için çırpma teli ile karıştırın.
  • İnce doğradığınız kuzukulağını ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 10 dakika kaynamaya bırakın.
  • Ocaktan almaya yakın kremayı ekleyip blender’dan geçirin. 1-2 dakika daha kaynatıp servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri