FRAMBUAZLI SÜTLAÇ TATLISI TARİFİ

    Malzemeler        
  •    1 litre soğuk süt
  •    2 çay bardağı kırık pirinç
  •    1 litre su
  •    2 yemek kaşığı pirinç unu
  •    2.5 su bardağı toz şeker
  •    1 su bardağı frambuaz

    üzeri için
  •    Frambuaz
  •    File ve toz Antep fıstığı
  •    Taze nane yaprakları

    Hazırlanışı
  • Pirinci nişastası gitmeyecek şekilde yıkayın. Tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler suyunu çekince sütün 3/4’ünü ekleyin. Karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç unu ve kalan sütü karıştırın. Tencerede kaynamakta olan pirinçli sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. Karıştırıp tencereye ilave ederek karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Şekeri ilave edip karıştırarak pişirin. Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Frambuazları ekleyip tekrar karıştırın ve kaselere paylaştırın. Ilınmaya bırakın. Ilındıktan sonra buzdolabına alıp soğutun. üzerini frambuaz, toz ile file antep fıstığı ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın. 

Frambuazlı sütlaç artık hazır, afiyet olsun.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri