
- 250 gr dondurulmuş frambuaz
- 300 gr beyaz çikolata
- 300 ml krema
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı
- Kremayı kaynamadan ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı ekleyip eritin. Buzdolabına alıp soğutun. Frambuazları sos tenceresine alıp 1-2 dakika pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritip frambuazların üzerine ilave edip karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alın.
- Beyaz çikolatalı kremayı mikserle katılaşmayacak şekilde hafifçe çırpın. Kaselere 1’er yemek kaşığı frambuazlı sos paylaştırın ve üzerine beyaz çikolatalı sosu krema sıkma aparatı ile sıkın. Tekrar frambuazlı sos ve beyaz çikolatalı sos gezdirerek katlar oluşturun. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Frambuazlı ve çikolatalı kup artık hazır, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder