KÖFTELİ TAZE BARBUNYA YEMEĞİ TARİFİ



Malzemeler
- 350 gr haşlanmış barbunya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza göre ayarlayın :)

Köftesi  için
- 250 gr kıyma
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Barbunyayı ayıklayıp yıkayın, önceden haşlayıp bir kenarda bekletin ama haşlarken dikkat edin çok fazla haşlamayın. çünkü  sosuyla pişerken   dağılmayacak şekilde  kaynama  payı kalsın.
  • Köfteli Barbunya için sıvıyağı tencereye alın  biberi ve soğanı ayıklayıp küp küp doğrayın tencereye ilave edip soteleyin, Biberler kızarmaya yakın salçayı ve baharatları ilave edip güzelce soteleyin üzerine barbunyayı  ilave edip karıştırın  ve suyunu da ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın
  • Köftesi için olan bütün malzelemeleri iyice yoğurun misket büyüklüğünde köfteler  yapıp   kızartın ve barbunyanın üzerine ilave edin kısık ateşte 5 dakika  daha kaynatıp ocaktan alın ve servis yapın

Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri