Malzemeler
- 350 gr haşlanmış barbunya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz ( damak tadınıza göre ayarlayın :)
Köftesi için
- 250 gr kıyma
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
- Barbunyayı ayıklayıp yıkayın, önceden haşlayıp bir kenarda bekletin ama haşlarken dikkat edin çok fazla haşlamayın. çünkü sosuyla pişerken dağılmayacak şekilde kaynama payı kalsın.
- Köfteli Barbunya için sıvıyağı tencereye alın biberi ve soğanı ayıklayıp küp küp doğrayın tencereye ilave edip soteleyin, Biberler kızarmaya yakın salçayı ve baharatları ilave edip güzelce soteleyin üzerine barbunyayı ilave edip karıştırın ve suyunu da ilave edip kısık ateşte kaynamaya bırakın
- Köftesi için olan bütün malzelemeleri iyice yoğurun misket büyüklüğünde köfteler yapıp kızartın ve barbunyanın üzerine ilave edin kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve servis yapın
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder