SÜTLÜ İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler

  • 2 bardak irmik     
  • 200 gram tereyağ
  • 20 gram dolmalık fıstık
  • 2 bardak su
  • 2 bardak süt
  • 2 bardak şeker
Hazırlanışı
  • Su, süt ve şeker küçük bir tencerede kaynatılır. (Kaynamaya başladığı anda altını kapatabilirsiniz.)
  • Ardından tereyağ ile fıstıklar orta boy bir tencereye alınır.
  • Harlı ateşte yağ eriyip, fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar karıştırılır. (Yağın yanmamasına dikkat edin.)
  • İrmik ilave edilir ve ocak kısılır. Bu esnada helva tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılır. İrmik açık kahverengiden koyuya doğru dönerken yanmaması için tencere ocaktan alınır ve 2-3 dk. karıştırarak soğutulduktan sonra içerisinde şerbet dökülür.
  • Ardından tekrar kısık ateşe konur ve şerbetini çekmesi için karıştırmaya devam edilir. Ne sıvı ne katı olacak şekilde, hafif akışkan bir haldeyken altı kapatılır. Hemen istenen bir kaba / borcama dökülür ve soğumaya bırakılır.

Not: Şerbeti ilave edince helvanın rengi açılacaktır. Bu yüzden rengi sütlü kahve iken değil, koyulaşmaya başladığında şerbet dökülmelidir.
Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri