Malzemeler
- 2 bardak irmik
- 200 gram tereyağ
- 20 gram dolmalık fıstık
- 2 bardak su
- 2 bardak süt
- 2 bardak şeker
Hazırlanışı
- Su, süt ve şeker küçük bir tencerede kaynatılır. (Kaynamaya başladığı anda altını kapatabilirsiniz.)
- Ardından tereyağ ile fıstıklar orta boy bir tencereye alınır.
- Harlı ateşte yağ eriyip, fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar karıştırılır. (Yağın yanmamasına dikkat edin.)
- İrmik ilave edilir ve ocak kısılır. Bu esnada helva tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılır. İrmik açık kahverengiden koyuya doğru dönerken yanmaması için tencere ocaktan alınır ve 2-3 dk. karıştırarak soğutulduktan sonra içerisinde şerbet dökülür.
- Ardından tekrar kısık ateşe konur ve şerbetini çekmesi için karıştırmaya devam edilir. Ne sıvı ne katı olacak şekilde, hafif akışkan bir haldeyken altı kapatılır. Hemen istenen bir kaba / borcama dökülür ve soğumaya bırakılır.
Not: Şerbeti ilave edince helvanın rengi açılacaktır. Bu yüzden rengi sütlü kahve iken değil, koyulaşmaya başladığında şerbet dökülmelidir.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder