Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 çorba kaşığı bulgur
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Tavuk suyu
- Nane
- Pul biber
- Tuz
- Su
Hazırlanışı
- Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyunu döküp haşlamaya bırakıyoruz.
- Soğanı doğruyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz. İçine unu koyup kavuruyoruz, peşinden salçayı da ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz.
- Kıvamını açmak için elimizde şayet varsa soğumuş tavuk suyunu döküyoruz ya da soğuk su döküyoruz. Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru çorba tenceremize alıyoruz.
- Şehriyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu, nanesini, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder