EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek       
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 çorba kaşığı bulgur
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Tavuk suyu
  • Nane
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su
Hazırlanışı
  • Kırmızı mercimeği, pirinci ve bulguru yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerine suyunu döküp haşlamaya bırakıyoruz.
  • Soğanı doğruyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökerek soğanı kavuruyoruz. İçine unu koyup kavuruyoruz, peşinden salçayı da ilave ediyoruz.Çırpma teliyle karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kıvamını açmak için elimizde şayet varsa soğumuş tavuk suyunu döküyoruz ya da soğuk su döküyoruz. Haşladığımız mercimeği, pirinci ve bulguru çorba tenceremize alıyoruz.
  • Şehriyeyi ilave ediyoruz. Tuzunu, nanesini, pul biberini ilave edip karıştırıyoruz. 5 dakika kadar daha kaynatıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri