Malzemeler:
- 1 lt süt,
- 1,5 su bardağı toz şekeri,
- 2 su bardağı un,
- 100 gr margarin,
- 2 paket vanilya.
Üzeri İçin:
- 3 su bardağı hindistancevizi,
- 1 kase fındık.
Hazırlanışı
- Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
- Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
- Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
- Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
- Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder