SULTAN LOKUMU TATLISI TARİFİ

Malzemeler:     

  • 1 lt süt,
  • 1,5 su bardağı toz şekeri,
  • 2 su bardağı un,
  • 100 gr margarin,
  • 2 paket vanilya.
Üzeri İçin:
  • 3 su bardağı hindistancevizi,
  • 1 kase fındık.

Hazırlanışı

  • Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
  • Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
  • Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.
  • Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
  • Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.

Sultan Lokumu servise hazır Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri