ŞEKERPARE TATLISI TARİFİ

Malzemeler          

  • 3 su bardağı un
  • 3 çay bardağı pudraşekeri
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için : Fındık
Şerbeti için
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
  • Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Pudraşekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.
  • Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Ortalarına fındık batırın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin. Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
  • Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.
  • Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin. Daha sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri