Malzemeler:
- Yarım kg patates
- 6~7 dilim pastırma
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı krema
- 3~4 su bardağı tavuk suyu ve su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek ayçiçek yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Hazırlanışı:
- 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. İri küp şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin.
- Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderi’nden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın.
- Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin.
- Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder