KAZANDİBİ TATLISI TARİFİ

Malzemeler:    

  • 8 bardak süt
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı şeker
Üzeri için: tarçın
Hazırlanışı:
  • Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. 
  • Nişastayı bir miktar soğuk suda eritelim ve süte ilave edip karştıralım, bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim
  • bir tepsinin altına toz şeker serperek yaptığınız muhallebiyi üzerine dökün ve tepsiyi ateşe koyun.
  • ısınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendimize doğru spatulayla çekerek çevirelim.
  • her tarafını bu şekilde ateşte çevirelim, şekerin tamamı yandığında tepsiyi soğuk su dolu kaba oturtup soğumasını bekleyin. 
  • İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis yapılacağı zaman ucundan spatula ile kaldırıp rulo yapın.
  • üzerine tarçın döküp servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri