Malzemeler:
- 8 bardak süt
- 5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı şeker
Üzeri için: tarçın
Hazırlanışı:
- Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın.
- Nişastayı bir miktar soğuk suda eritelim ve süte ilave edip karştıralım, bir taşım kaynatıp ocağı söndürelim
- bir tepsinin altına toz şeker serperek yaptığınız muhallebiyi üzerine dökün ve tepsiyi ateşe koyun.
- ısınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendimize doğru spatulayla çekerek çevirelim.
- her tarafını bu şekilde ateşte çevirelim, şekerin tamamı yandığında tepsiyi soğuk su dolu kaba oturtup soğumasını bekleyin.
- İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Servis yapılacağı zaman ucundan spatula ile kaldırıp rulo yapın.
- üzerine tarçın döküp servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder