Malzemeler
- 1 adet bütün gerdan eti
- Yarım kg aşurelik buğday
- 125 gram tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı
- Buğdayı iyice yıkayın. Geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğan, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın.
- Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün.
- Gerdan suyunu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapın. Buğdayı ilave edin. Tahta kaşıkla ara ara karıştırarak kısık ateşte buğdayı pişirin. Gerekirse su ilave edin.
- Ayıkladığınız et parçalarından üzerinin süsü için ayırın. Kalanını buğdaya katın. Tahta kaşıkla arada bir karıştırın. Koyulaşınca ocağın altını kapatın.
- Servis tabağına alın. Süs için ayırdığınız etleri yerleştirin. Tereyağında kızdırdığınız kırmızıbiberi keşkeğin üzerinde açtığınız minik çukurlara dökün.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder