KEŞKEK YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler      

  • 1 adet bütün gerdan eti
  • Yarım kg aşurelik buğday
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
Hazırlanışı 
  • Buğdayı iyice yıkayın. Geceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğan, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın.
  • Etin iyice pişmesini sağlayın. Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün. Buğdayı süzün.
  • Gerdan suyunu kaynatın. 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapın. Buğdayı ilave edin. Tahta kaşıkla ara ara karıştırarak kısık ateşte buğdayı pişirin. Gerekirse su ilave edin.
  • Ayıkladığınız et parçalarından üzerinin süsü için ayırın. Kalanını buğdaya katın. Tahta kaşıkla arada bir karıştırın. Koyulaşınca ocağın altını kapatın.
  • Servis tabağına alın. Süs için ayırdığınız etleri yerleştirin. Tereyağında kızdırdığınız kırmızıbiberi keşkeğin üzerinde açtığınız minik çukurlara dökün.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri