
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı mercimek
- 3-4 yaprak beyaz lahana
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı et suyu ( evde yapılan yağsız kısmı kullanılacak )
- 1 çorba kaşığı salça ( çok dolu olmasın ve ev yapımı olursa diyete uygun olur )
- Biraz karabiber
- Birazcık tuz
Hazırlanışı
- Sıvıyağı düdüklü tencereye alın Küp küp kestiğiniz soğanı sıvıyağda biraz kavurup salça ilave ederek biraz daha kavurun.
- Lahanayı küçük küçük doğrayın yeşil mercimekle beraber düdüklü tencereye ilave edin bir kaç dakika soteleyin.
- etsuyunu, suyu,karabiberi ve tuzu ilave edip karıştın düdüklünün kapağını kapatın önce yüksek ateşte ses çıkarmaya başladığında kısık ateşte 25 dakika pişirin ilk sıcaklığı çıkınca servis yapın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder