YELPAZE PATLICAN KEBABI TARİFİ


Malzemeler 


- 4 patlıcan (küçük boy)
- 500 gr kıyma
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 talı kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı dolusu tuz

Sosu için

- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 veya 1-5 su bardağı su (tepsinizin durumuna göre)
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı pul biber ve tuz


 Hazırlanışı 

  •  Patlıcanları yıkayın uç kısmından birazcık kesin ve uzunlamasına aralıklı 4 parçaya dilimleyin (sapına kadar ama sap kısmını tam kesmeyin biraz kalsın) ve tuzlu suda en az 20 dakika bekletin
  • Köftesi için soğanı,sarımsağı soyup ayıklayıp rendeleyin  kıymayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun 16 tane köfte yapın elinizle yassılaştırın ve patlıcanların arasına yerleştirin ve Köfteli patlıcanları tepsiye dizin
  • Üzerinin sosu  için salça,tuz,su,sıvıyağ  ve baharatları iyice karıştırın köfteli patlıcanların üzerine gezdirin
  • Tepsinin üzerine fırın poşeti kapatın ve 250 derece fırında 35 dakika üstü fırın poşeti ile kapalı bir şekilde pişirin ve poşeti üzerinden alıp kızarana kadar biraz daha pişirip servis yapın


Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri