Malzemeler:
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 125 gr tereyağı
- 1.5 su bardağı ayçiçeği yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 250 gr tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 2.5 su bardağı su
- Yarım limon
Üzeri için: Badem
Hazırlanışı:
- Şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Tereyağını eritin. Ayçiçeği yağı ile karıştırıp kadayıfın üzerine 3 yemek kaşığı kadarını ilave edip karıştırın.
- Derin bir kapta tereyağı, ayçiçeği yağı, kabartma tozu, yoğurt, sirke, tuz ve yumurtayı karıştırın. Ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ilave edip yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.
- İç harcı için kadayıfı elinizle tel tel ayırın. Ceviz içi, pudra şekeri ve tarçını ilave edip harmanlayın. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unladığınız tezgahta çay tabağından biraz daha büyük daireler açın.
- Üzerine cevizli kadayıf ilave edip yuvarlak şekilde kapatın. Malzemenin hepsini aynı şekilde hazırlayıp birleşim yerleri altta kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine dizin. üzerine birer badem yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekince servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder