SÖKE PİLAVI TARİFİ

Malzemeler:      

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 çorba kaşığı kuş üzüm
  • Yarım çay bardağı ince kıyılmış badem
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet kesme şeker
Hazırlanışı:
  • Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
  • Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin.
  • Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri