Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta boy soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çorba kaşığı kuş üzüm
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış badem
- Tuz
- Karabiber
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet kesme şeker
Hazırlanışı:
- Pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder