Malzemeler
- 750 gr. kıyma
- 1 pk. mantar
- 2 demet ıspanak
- 2 soğan
- 2 yumurta
- 1 çay k. karbonat
- Köfte baharatı
- Kimyon
- Tuz
- Galeta unu
- Sıvıyağ
Beşamel sos için:
- 2 su b. süt
- 1 çorba k. tereyağı
- 1 çorba k. un
- Tuz
- Karabiber
- Muskat cevizi
Salçalı sos için:
- 1 çorba k. domates salçası
- 1 çorba k. biber salçası
- 1 çorba k. tereyağı
- su
Üzerine: Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine yumurtaları kırıyoruz. Soğanları içine rendeliyoruz. Köfte baharatını, kimyonu, tuzu ve karbonatı ilave ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra içine galeta unu koyarak kıvamını bağlıyoruz.
- Köfteden parçalar koparıyoruz ve elimizle yassılaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Köfte harcından fitiller yapıp kenarlarına yapıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarı kıvamda pişiriyoruz.
- Ispanakları ve mantarları da doğruyoruz ve tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Mantarı koyup kavuruyoruz. Üstüne ıspanakları ilave ediyoruz ve beraber soteliyoruz.
- Beşamel sosu için, unu ve tereyağını tencereye koyup kavuruyoruz. Sütü koyup karıştırarak pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi koyuyoruz. Mantarlı harcın üzerine beşamel sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Salçalı sos için, salçaları ve tereyağını tavaya koyuyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve su ilave ederek kıvamını açıyoruz ve kaynatıyoruz. Yarı kıvamda pişirdiğimiz köfte kayıklarını fırından çıkarıyoruz.
- Ispanaklı mantarlı harcı kayıklara dolduruyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Salçalı sosu köftelerin kenarlarına kaşıkla koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tekrar pişiriyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder