SALTANAT KAYIĞI YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler      

  • 750 gr. kıyma
  • 1 pk. mantar
  • 2 demet ıspanak
  • 2 soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay k. karbonat
  • Köfte baharatı
  • Kimyon
  • Tuz
  • Galeta unu
  • Sıvıyağ
Beşamel sos için:
  • 2 su b. süt
  • 1 çorba k. tereyağı
  • 1 çorba k. un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi
Salçalı sos için:
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 çorba k. biber salçası
  • 1 çorba k. tereyağı
  • su
Üzerine: Kaşar peyniri
Hazırlanışı:
  • Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine yumurtaları kırıyoruz. Soğanları içine rendeliyoruz. Köfte baharatını, kimyonu, tuzu ve karbonatı ilave ediyoruz. İyice yoğurduktan sonra içine galeta unu koyarak kıvamını bağlıyoruz.
  • Köfteden parçalar koparıyoruz ve elimizle yassılaştırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Köfte harcından fitiller yapıp kenarlarına yapıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarı kıvamda pişiriyoruz.
  • Ispanakları ve mantarları da doğruyoruz ve tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Mantarı koyup kavuruyoruz. Üstüne ıspanakları ilave ediyoruz ve beraber soteliyoruz.
  • Beşamel sosu için, unu ve tereyağını tencereye koyup kavuruyoruz. Sütü koyup karıştırarak pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi koyuyoruz. Mantarlı harcın üzerine beşamel sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Salçalı sos için, salçaları ve tereyağını tavaya koyuyoruz. Karıştırarak pişirmeye başlıyoruz ve su ilave ederek kıvamını açıyoruz ve kaynatıyoruz. Yarı kıvamda pişirdiğimiz köfte kayıklarını fırından çıkarıyoruz.
  • Ispanaklı mantarlı harcı kayıklara dolduruyoruz. Üstlerine kaşar peyniri rendesi koyuyoruz. Salçalı sosu köftelerin kenarlarına kaşıkla koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında tekrar pişiriyoruz ve servis ediyoruz.

Afiyet Olsun :)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri