- 1 adet tüm tavuk
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- 4 adet yumurta
- 1 çimdik karbonat
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuşüzümü
- 100 gr badem içi
- 750 gr pilavlık pirinç
- Yarım kg un
- 2 çay kaşığı karabiber
- 7 çeşit baharat karışımı (yeteri kadar)
- Yeteri kadar tuz
- Perde pilavının hazırlanışı
Hazırlanışı
- Perde pilavımızı hazırlamaya 1 adet tüm tavuğu haşlayarak başlayalım.
- Haşlanan tavuk etlerini parçalayarak sıcak fırında pembeleştirerek kızartalım. Islatılarak yıkanmış pirinçleri pilav tavamıza alıp kavurarak pişirip demlenmesi için üzerini kapatarak bekletelim.
- Bir tavanın içine dolmalık fıstığı ve kabukları soyulmuş badem içlerini alarak az yağda kavurarak pembeleştirelim. Demlenerek kıvam alan pilavımızın içine kavrulmuş bademleri dolmalık fıstığı, ıslatılarak süzdürülmüş kuşüzümlerini ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
- Çukur bir kabın içinde yumurta, yoğurt, karbonat, un ve tavuk suyunu ilave edip yoğurarak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan biri daha büyük diğeri ise biraz daha küçük 2 beze haline getirelim.
- Kubbe biçiminde olan perde pilav tenceremizin iç yüzeyini tereyağı ile iyice yağlayarak bademleri kalp şeklinde dizelim.
- Hazırladığımız bezelerin büyük olanını açarak yağlanmış tencerenin içine sıvayalım. İçine sırasıyla pilavı ve parçalanarak kızartılmış tavuk etlerini döşeyelim. Bu işleme tavuk etleri ve pilav bitene kadar devam edelim.
- Diğer hamur bezesini açarak tenceremizin üzerine kapak şeklinde kapatıp hamurun kanarlarını sıkıştırarak sabitleyip hamurun üzerini yağlayalım. Hazır hale gelen perde pilavımızı fırında veya köz üzerinde çevirerek hamurlar kızarana kadar pişirelim.
- Geniş bir servis tabağına pilav tenceremizi ters çevirerek kubbe şeklini alan pilavımızı yufkalarıyla birlikte şekiller vererek dilimleyip servise sunalım.
Perde pilavı hazır, afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder