MANTARLI TAVUK SOTE TARİFİ

Malzemeler:      

  • 400 gr kuşbaşı tavuk göğüs
  • 400 gr mantar
  • 2-3 adet etli kırmızı biber
  • Yarım limon suyu
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı biberiye
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı:
  • Tencere sıvı yağ konur. Küp küp doğranmış soğanlar bu yağa eklenir ve sararana kadar kavrulur.
  • Soğanlara kuşbaşı göğüs eklenir ve pişirmeye devam edilir.
  • Mantarlar yıkanıp küp küp doğranır. Kararmaması için, yarım limon suyu ilave edilen suda bekletilir.
  • Kırmızı biberler yıkanıp 2 parmak kalınlığında doğranır.
  • Yarı pişmiş olan tavuklara süzülmüş mantarlar ve kırmızı biberler ilave edilir.
  • Tümünün pişmesine yakın biberiye, kekik, pul biber ve tuz eklenir.
  • Piştikten sonra dereotu ile servis edilir.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri