Malzemeler:
- 400 gr kuşbaşı tavuk göğüs
- 400 gr mantar
- 2-3 adet etli kırmızı biber
- Yarım limon suyu
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biberiye
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
Hazırlanışı:
- Tencere sıvı yağ konur. Küp küp doğranmış soğanlar bu yağa eklenir ve sararana kadar kavrulur.
- Soğanlara kuşbaşı göğüs eklenir ve pişirmeye devam edilir.
- Mantarlar yıkanıp küp küp doğranır. Kararmaması için, yarım limon suyu ilave edilen suda bekletilir.
- Kırmızı biberler yıkanıp 2 parmak kalınlığında doğranır.
- Yarı pişmiş olan tavuklara süzülmüş mantarlar ve kırmızı biberler ilave edilir.
- Tümünün pişmesine yakın biberiye, kekik, pul biber ve tuz eklenir.
- Piştikten sonra dereotu ile servis edilir.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder