KEŞKÜL-Ü FUKARA TATLISI TARİFİ

Malzemeler    
  

  • 1 su bardağı badem
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı dolmalık fıstık
  • 4 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
  • Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin. Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın.
  • Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri