Malzemeler
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı antep fıstığı
- 1 su bardağı dolmalık fıstık
- 4 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Yapılışı
- Badem, fındık, antep fıstığı ve dolmalık fıstığı robottan geçirin veya havanda ezin. Yarım su bardağı kadarını süsleme için ayırın. Kalanı tencereye alıp 3 bardak sütü ekleyin ve iyice karıştırın.
- Şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra kuruyemişleri ilave edip harmanlayın. Tencereyi ocaktan alın. Kalan sütü derin bir kapta nişastayla çırpın. Karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa alın.
- Koyulaşıncaya kadar pişirin. Keşkülü kaselere paylaştırıp buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerini kalan yemiş karışımı ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder