ETİMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:    

  • 10-12 tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 750 gr. süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya, 2 su bardağı süt (750 gr’dan ayrıca)
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı su
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
  • Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın.
  • 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün.
  • 750 gr. sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. Etimeklerin üzerine sürün.
  • 2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın, en üst kata da bu krem şantiyi sürün. Hindistan ceviziyle süsleyin…

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri