DOMATESLİ KÖY SALATASI TARİFİ

 
Malzemeler     

  •    3 Yedikule marulu
  •    250 gr kiraz domates
  •    2 çengelköy salatalığı
  •    5~6 minik kırmızı turp
  •    4 taze soğan
  •    1 demet maydanoz
  •    Yarım demet nane
  •    2 lavaş ekmeği
  •    3 yemek kaşığı zeytinyağı
  •    1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  •    Tuz

   Hazırlanışı

  •  Fırını 180 dereceye ayarlayın. Lavaş ekmeklerinin üzerine zeytinyağı sürüp kırmızı pul biber serpin. üçgen, kare veya baklava dilimi şeklinde kesip yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. 
  • Maydanoz ve naneyi yaprak yaprak koparın. Marulları temizleyip şerit şeklinde kesin. Kiraz domatesleri ortada

    n ikiye kesin. Turpları ve salatalıkları yıkayıp kurulayın. Kabuklarını soymadan incecik dilimleyin. 
  • Marul, domates, kırmızı turp, kıyılmış taze soğan, maydanoz ve naneyi büyük bir salata tabağı içinde harmanlayın. üzerine lavaş ekmeklerini serpip servis yapın.


Domatesli köy salatası artık hazır, afiyet olsun :)



Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri