Malzemeler
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 adet domates
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
Sebze sote için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 200 gram mantar
- 1 küçük soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet kabak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet dolmalık biber
- 1 diş ince kıyılmış sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber
Beğendi için
- 1 adet bostan patlıcanı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- Bir buçuk su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Sebze soteyi hazırlamak için, mantarı temizleyip ince kıyın. Kızdırdığınız zeytinyağında mantarları kavurun.
- Üzerine piyazlık doğranmış soğan, rendelenmiş havuç, yarım ay doğranmış kabak, sarımsak ve ince kıyılmış biberleri ilave edin. 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip kenara alın.
- Beğendi için, 1 adet bostan patlıcanını ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce kıyıp kenara alın.
- Tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcanı ekleyip ezin. Birkaç dakika sonra sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
- Kalan bostan patlıcanını uzunlamasına bir parmak kalınlığında dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kuruladığınız patlıcanı arkalı önlü kızartarak kenara alın.
- Aynı tavada halka doğranmış domatesi de kızartın. Patlıcan dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine beğendiyi paylaştırın. Sebze soteyi ekleyin. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder