BEĞENDİLİ SEBZE SOTE TARİFİ

Malzemeler      

  • 1 adet bostan patlıcanı
  • 1 adet domates
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
Sebze sote için
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gram mantar
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kabak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet dolmalık biber
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Beğendi için
  • 1 adet bostan patlıcanı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Bir buçuk su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Sebze soteyi hazırlamak için, mantarı temizleyip ince kıyın. Kızdırdığınız zeytinyağında mantarları kavurun.
  • Üzerine piyazlık doğranmış soğan, rendelenmiş havuç, yarım ay doğranmış kabak, sarımsak ve ince kıyılmış biberleri ilave edin. 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip kenara alın.
  • Beğendi için, 1 adet bostan patlıcanını ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. İnce kıyıp kenara alın.
  • Tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcanı ekleyip ezin. Birkaç dakika sonra sütü ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
  • Kalan bostan patlıcanını uzunlamasına bir parmak kalınlığında dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kuruladığınız patlıcanı arkalı önlü kızartarak kenara alın.
  • Aynı tavada halka doğranmış domatesi de kızartın. Patlıcan dilimlerini servis tabağına alın. Üzerine beğendiyi paylaştırın. Sebze soteyi ekleyin. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri