AYVA TATLISI TARİFİ

Malzemeler      

  • 2 ayva
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 karanfil
Üzeri için
  • Vanilyalı dondurma
  • Toz antep fıstığı
Hazırlanışı
  • Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın.
  • Ayvaları tencereye dizin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfilleri üzerine serpiştirin. Şeker ile suyu ilave edip kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra şerbetinden çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine bir top dondurma yerleştirip toz antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri