HANIMGÖBEĞİ TATLISI TARİFİ

Malzemeler:     

  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 tutam karbonat
  • 3 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı su
  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak içinAyçiçeği yağı
Hazırlanışı:
  • Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Su ve tereyağını tencereye alın. Su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
  • Elediğiniz unu yavaşça tencereye ilave ederek karıştırın. Karbonat ve şekeri ekleyin. Yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alıp kaşıkla sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın.
  • Ilınınca yumurtaları ilave edin. İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamur iyice kendini toplayınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin.
  • Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbete atın. 5-6 dakika sonra şerbetin içinden alıp toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri