Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tutam karbonat
- 3 su bardağı su
- 100 gr tereyağı
- 2.5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı su
- 4.5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Kızartmak için: Ayçiçeği yağı
Hazırlanışı:
- Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edip soğumaya bırakın. Su ve tereyağını tencereye alın. Su kaynamadan önce tereyağının iyice erimesi için karıştırın.
- Elediğiniz unu yavaşça tencereye ilave ederek karıştırın. Karbonat ve şekeri ekleyin. Yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar kavurun. Tencereyi ocaktan alıp kaşıkla sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın.
- Ilınınca yumurtaları ilave edin. İrmik ve nişastayı ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamur iyice kendini toplayınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin.
- Ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurları bu yağda kızartıp soğuyan şerbete atın. 5-6 dakika sonra şerbetin içinden alıp toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder