ZEYTİNYAĞLI KABAK ÇİÇEĞİ VE ENGİNAR DOLMASI TARİFİ

Malzemeler

·         Kabak çiçeği
·         Enginar(yapraklarıyla birlikte)
·         2su bardağı pirinç
·         sıvıyağ(bu yazdığım tariflerde yağlar hep zeytinyağ sizin isteğinize bağlı)
·         1 büyük soğan
·         nane,karabiber,pulbiber,tuz,dolmalık fıstık,kuşüzümü
·         maydonoz,dereotu
Tarif
·         Pirinçleri yıkayıp bir kabın içine alalım,
·         içine yağını, baharatlarını, soğanını, tuzunu, maydonozunu, dereotunu, fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim.
·         Biraz da şeker koyarsak daha lezzetli olur mesela 1 tatlı kaşığı.
·         Hepsini dolma içi olarak hazırlayalım.
·         Sonra kabak çiçeklerini dolduralım ve tencereye dizelim.
·         Enginarın yapraklarını güzelce yıkadıktan sonra bu içten ara ara yaprakların içine dolduralım.
·         onuda tencereye yerleştirelim.
·         Yeteri kadar su ilave edip ağır ateşte pişmeye bırakalım.
·         Piştikten sonra biraz demlenmesini bekleyelim.
·         Daha sonra servis yapıp afiyetle yiyelim.


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri