Malzemeler
·
Kabak çiçeği
·
Enginar(yapraklarıyla
birlikte)
·
2su bardağı pirinç
·
sıvıyağ(bu yazdığım
tariflerde yağlar hep zeytinyağ sizin isteğinize bağlı)
·
1 büyük soğan
·
nane,karabiber,pulbiber,tuz,dolmalık
fıstık,kuşüzümü
·
maydonoz,dereotu
Tarif
·
Pirinçleri yıkayıp bir
kabın içine alalım,
·
içine yağını,
baharatlarını, soğanını, tuzunu, maydonozunu, dereotunu, fıstıkları ve
kuşüzümünü ekleyelim.
·
Biraz da şeker
koyarsak daha lezzetli olur mesela 1 tatlı kaşığı.
·
Hepsini dolma içi
olarak hazırlayalım.
·
Sonra kabak
çiçeklerini dolduralım ve tencereye dizelim.
·
Enginarın yapraklarını
güzelce yıkadıktan sonra bu içten ara ara yaprakların içine dolduralım.
·
onuda tencereye
yerleştirelim.
·
Yeteri kadar su ilave
edip ağır ateşte pişmeye bırakalım.
·
Piştikten sonra biraz
demlenmesini bekleyelim.
·
Daha sonra servis
yapıp afiyetle yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder