PATLICANLI PİLAV TARİFİ

Malzemeler:  

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 parça damla sakızı
  • 3 su bardağı su
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Hazırlanışı:
  • Pirinci yarım saat, sıcağa yakın ılık tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp, iyice yıkayın. Damla sakızını buzlukta 10-15 dakika bekletip dövün.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Patlıcanı da ekleyip, ezmeden kavurun.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak su, tuz ve damla sakızını ilave edin. Bir taşım kaynatıp pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Sonra ocağı kısın. Tarçın ve karabiber ilave edin.
  • Pirinç suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10-15 dakika demlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri