Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 parça damla sakızı
- 3 su bardağı su
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci yarım saat, sıcağa yakın ılık tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp, iyice yıkayın. Damla sakızını buzlukta 10-15 dakika bekletip dövün.
- Patlıcanları alacalı soyup küp doğrayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Tereyağını bir tencerede eritin ve yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Patlıcanı da ekleyip, ezmeden kavurun.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su, tuz ve damla sakızını ilave edin. Bir taşım kaynatıp pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. Sonra ocağı kısın. Tarçın ve karabiber ilave edin.
- Pirinç suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10-15 dakika demlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder