Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

KREM KARAMEL TATLISI TARİFİ





Bugün sizlerle harika tadının yanı sıra kolay yapımı ve pratik oluşuyla da cezbeden Krem Karamel'i paylaşacağım. içerdiği yüksek kaloriyle hiç de masum bi tatlı olmasa da sevdiklerinizle geçireceğiniz zamanlara tat katması dileğiyle
şimdiden Afiyet olsun :)

MALZEMELER

   Krem İçin

     * 6 yumurta
     * 1,5 su bardağı toz şeker
     * 1 paket vanilya
     * 5 su bardağı (1 lt) süt

   Karamel İçin

     * 1,5 su bardağı şeker
     * 7 yemek kaşığı su




 Hazırlanışı


  • öncelikle küçük teflon tavaya karamel için şeker ve su konur. tava ocağın büyük gözüne yerleştirilir ve yüksek ateşte şeker suyunu çekip rengi koyulaşana kadar pişirilir. Karamelin rengi çok koyulaşmadan ocaktan alınır.
  • ocaktan alınan akışkan karamel hemen kaplara (ısıya dayanıklı küçük kaseler) eşit olarak dağıtılır (soğutursanız karamel kristalleşir ve akmaz) ardından kısa süre bekleyip ( 5-6 dakika) sertleşmesini sağlayalım bu arada da kremimizi hazırlamış oluruz.
  • Krem için derin ve geniş bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır, içine bir paket vanilya eklenerek iki dakika daha çırpmaya devam edilir, daha sonra sütünü de ekleyerek karıştırmaya devam ederiz. elde ettiğimiz karışımı karamel koyduğunuz kaplara bölüştürün. fırını 175 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin, ocakta suyu kaynatın. borcam veya başka bir fırın kabına karamel kaplarını yerleştirin ve sıcak suyu borcamın içine kapların yarısına gelecek şekilde dökerek fırına verin. üzeri kızarana dek pişirin. daha sonra kaplarından çıkartın ve ılımasını beledikten sonra buzdolabına alın. yaklaşık 12 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder