- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı soğuk çay
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 su bardağı kuru üzüm, İncir, Kayısı, Fındık
Hazırlanışı
- Bir kabın içine kırdığımız yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri de ilave edelim ve bir süre daha çırptıktan sonra sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve iyice çırpalım. (incir, kayısı, fındık hariç)
- Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım.
- Hazırladığımız karışımı kek kalıbımıza dökelim ve masanın üzerine 1-2-3 defa vuralım.
- İnciri, kayısıyı doğrayıp, una bulayalım ve çatal yardımı ile hamurun içine yerleştirelim.
- Çaylı kekimizi önceden ısıtılmış 175° fırında pişirip, soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder