Sayfalar

8 Aralık 2014 Pazartesi

ÇAYLI KEK TARİFİ




Malzemeler

     - 3 yumurta
     - 1 su bardağı toz şeker
     - 1 su bardağı sıvı yağ
     - 1 paket vanilya şekeri
     - 1 su bardağı yoğurt
     - 1 su bardağı soğuk çay
     - 3 su bardağı un
     - 1 tatlı kaşığı karbonat
     - 1 su bardağı kuru üzüm, İncir, Kayısı, Fındık

Hazırlanışı 

  • Bir kabın içine kırdığımız yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri de ilave edelim ve bir süre daha çırptıktan sonra sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve iyice çırpalım. (incir, kayısı, fındık hariç)
  • Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. 
  • Hazırladığımız karışımı kek kalıbımıza dökelim ve masanın üzerine 1-2-3 defa vuralım.
  • İnciri, kayısıyı doğrayıp, una bulayalım ve çatal yardımı ile hamurun içine yerleştirelim.
  • Çaylı kekimizi önceden ısıtılmış 175° fırında pişirip, soğumasını bekleyelim.
  • Soğuduktan sonra servis yapabiliriz. 

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder