Sayfalar

25 Kasım 2014 Salı

YALANCI KOZALAK TARİFİ



Yapımı çok pratik ve çıtır çıtır bir lezzet..

Tarifi öğrencilik yıllarımda ev arkadaşımın annesinden öğrenmiştim.. tam da karlı bir kış günü okul dönüşü buzdolabında görünce bu kozalaklar burada napıyor acaba diye şaşkınlık geçirdiğim ve de tadına doyamadığım bu lezzetin tarifini almadan edemedimm :) O şahane görüntüsü ile sanki çok zormuş görünümü uyandıran fakat tarifini alıp hemen denedikten sonra da pratikliğine şaşırdığım favori tariflerimden birisi :)

Yalancı Kozalak Tarifi (Mısır gevrekli kozalak)

MALZEMELER:
100 gr. margarin
5 adet Metro çikolata
1 yemek kaşığı kakao
3-4 yemek kaşığı bal
1 paket kahvaltılık cornfleks



Üzeri için:
pudra şekeri



HAZIRLANIŞI

Metroları dörder beşer parçaya ayırdıktan sonra bi tencerede margarinle birlikte eritelim, hafif kıvamını saldıktan sonra da 1 yemek kaşığı kakao ekleyerek tamamen eriyene kadar yavaş yavaş karıştıralım.

margarin ve çikolatamızın erimesiyle birlikte ocaktan aldığımız karışıma yavaş yavaş kontrol ederek aldığı kadar cornfleks ekleyelim (ben paketin 4/3 ünü kullandım) ve de üzerine balı da ilave edip karıştıralım.

Elde ettiğimiz karışımı bir kaşık yardımı ile limon sıkacağının çukur kusmına yerleştirerek kozalak görünümü oluşturalım ve yaptığımız yalancı kozalakları bir tepsiye dizelim. bütün kozalaklarımız bittikten sonra da üzerine pudra şekeri ekleyerek Pudra şekeri serpiştirip, karlı çam ağacı görüntüsüyle servis edebilirsiniz. (karışımımıza şekil vermeden önce bi yarım saat kadar buzdolabında dinlendirirsek şekil verirken dağılmamasını sağlayarak yapımını pratikleştirebiliriz. )

Afiyet Şeker Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder